fredag 27. august 2010

Kommunikasjon.

I riktig gamle dager måtte man over til naboen for å spørre om å låne en kopp sukker og var du riktig uheldig så var naboen egentlig på vei over til deg for å spørre om det samme.
Det ble en bomtur, men allikavel fikk man møtt naboen, sladret litt over gjerdet og snakket skit om den tredje naboen som hadde sukker og derfor ikke gadd å gå ut denne dagen.

For ikke så mange år siden brukte man en telefon som satt fast i veggen, for å ringe naboen å spørre om du kunne få låne en kopp sukker.
Var du riktig uheldig så var det opptatt på linja. Det var fordi naboen du ringte snakket med den tredje naboen som hadde ringt for å spørre om det samme og siden ingen hadde sukker endte de med å bruke noen tellerskritt på å snakke skit om den jævelen som ikke kom gjennom på linja. Dette var da selvfølgelig såpass lenge siden at det ikke fantes noen "tre på linjen" funksjon.

Nå for tiden snakker man ikke med naboen lengre, man unngår naboen.
Også har alle mobiler og er tilgjengelig for hele verden, uansett hvor du er og til enhver tid .
Unntatt når du skal ringe mobilen til fjortissen i huset. Du har nemlig blitt lagt inn med lydløs ringetone og blir derfor grundig oversett.
Fordi han vet at det kun er to grunner for at du ringer!
Det ene er spørsmålet om hvor skapningen er i verden og en beskjed om å komme hjem snart og det andre er om han kan kjøpe med sukker på vei hjem.

Det er faktisk egentlig bare å innse det.
Uansett hvor bra kommunikasjonen har blitt med årene, så er det fortsatt like jævla vanskelig å få tak i sukker om du har råka til å gå tom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar